Muffins ομελέτας με ρεβιθάλευρο ILIONE και λαχανικά (vegan)

muffins

Ένα εύκολο, νόστιμο, υγιεινό vegan πρωινό ή σνακ!

  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35-45 λεπτά

Υλικά

  • 1 ¾ κούπα αλεύρι ρεβιθιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα καλαμπόκι (κατεψυγμένο, φρέσκο ή σε κονσέρβα)
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (1 κούπα), ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι ή μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • μια χούφτα σπανάκι, χοντροκομμένο

 

Μπορούμε να αλλάξουμε τα λαχανικά μας, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 3 φλυτζάνια. Κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους, μανιτάρια, μπιζέλια, πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένο μπρόκολο. Φρέσκα βότανα θα ήταν επίσης υπέροχα!

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Εάν δε χρησιμοποιήσουμε αντικολλητική φόρμα για muffins, λαδώνουμε καλά τις φόρμες ή χρησιμοποιούμε τα ειδικά χαρτάκια για muffins.
  2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ρεβιθιού, το μπέικιν, το αλάτι και το βασιλικό.
  3. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μ΄ ένα σύρμα χειρός (το μείγμα μας είναι αρκετά υγρό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό).
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα μας και στις 12 θήκες. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο (προαιρετικά).
  6. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά (ανάλογα με τα λαχανικά που έχουμε χρησιμοποιήσει). Μπορούμε να κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας τρυπώντας το κέντρο ενός muffin. Αν δεν υπάρχουν υπολείμματα μείγματος στην επιφάνεια της οδοντογλυφίδας, τότε τα muffins μας είναι έτοιμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!