Pancakes με κακάο & ρεβιθάλευρο ILIONE

Pancakes με κακάο από την Καθηγήτρια Γαστρονομίας, Γιάννα Μπαλαφούτη. Αυτά τα pancakes με την προσθήκη του ρεβιθάλευρου αποκτούν μία πιο έντονη “ξηροκαρπάτη” γεύση και αποτελούν ιδανική πρόταση για πρωινό, ειδικά για όσους επιθυμούν πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά χωρίς ζάχαρη.

  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά

Υλικά

  • 1 μπανάνα – ιδανικά ώριμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 ιδέα αλάτι
  • 1/2 μπέικιν πάουντερ

για το γαρνίρισμα:

  • 1 κ.σ. #vegalina Kakau
  • 3 φράουλες
  • 1 κ.γ. γύρη

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη μπανάνα πατώντας την με ένα πιρούνι.
  2. Χτυπάμε το αυγό καλά και το προσθέτουμε στην πολτοποιημένη μπανάνα.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα.
  4. Αναμειγνύουμε το baking powder στο αλεύρι ρεβιθιού.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά και μόλις ροδίσει, αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  7. Σερβίρουμε και προσθέτουμε την πραλίνα, τη φράουλα και τη γύρη.
Ευχαριστούμε πολύ την καθηγήτρια Γαστρονομίας, Γιάννα Μπαλαφούτη, για την υπέροχη συνταγή!