Μεσογειακά Crackers με ρεβιθάλευρο ILIONE

Ένα σνακ με μεγάλη διατροφική αξία, ιδανικό για όλη την οικογένεια, για τη βόλτα και το σχολείο!

  • Μερίδες: αρκετές
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά 

Υλικά

  • 240 γρ. αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. φυτικό ή ζωικό γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 με 4 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κ.γλ. σουσάμι
  • μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σουσάμι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό, μέχρι η ζύμη μας να φτάσει στο σημείο να πλάθεται χωρίς να θρυματίζεται και να κρατά λίγη υγρασία.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ρεβιθιού και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη πάχους 1cm.
  6. Κόβουμε τα crackers στο σχήμα που επιθυμούμε, τα αλείφουμε μ’ ένα πινέλο με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, θυμάρι και σουσάμι.
  7. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Έτοιμα να τα απολαύσουμε, τόσο απλά κι εύκολα!