Brownies με ρεβιθάλευρο ILIONE

Αυτά τα brownies είναι υπερσοκολατένια, μαστιχωτά και χωρίς γλουτένη! Δε θα μαντέψετε ποτέ ότι δεν υπάρχει αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε αυτή την θεϊκή απόλαυση!

  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά 

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 85 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μισό κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ. σκόνη κακάο
  • 115 γρ. ΡΕΒΙΘΑΛΕΥΡΟ ILIONE
  • 100 γρ. κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και τοποθετούμε σ’ ένα τετράγωνο ταψί 20×20 μια λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα brownies.
  2.  Κάνουμε μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή μ’ ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ξανά.
  5. Κοσκινίζουμε το αλάτι, τη σκόνη κακάο και το ΡΕΒΙΘΑΛΕΥΡΟ ILIONE και τα ρίχνουμε στο υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
  6. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε!