Soft Cookies χωρίς ζάχαρη για παιδάκια και μωράκια

Τα απόλυτα μαλακά και μαστιχωτά Cookies χωρίς προσθήκη ζάχαρης και βουτύρου που θα λατρέψουν ΟΛΑ τα παιδάκια! Πεντανόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά!

  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά 

Υλικά

  • 130 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο και κρυωμένο
  • 100 γρ. μέλι (για άνω 1 έτους) *
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
  • 2 κ. σούπας κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
* για κάτω του ενός έτους μπορείτε να βάλετε σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά μας (λάδι καρύδας, μέλι, αυγό, κρόκο αυγού και εκχύλισμα βανίλιας) μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο και κρεμώδες.
2. Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα ξηρά υλικά μας (ρεβιθάλευρο, κακάο και μαγειρική σόδα).
3. Τα προσθέτουμε μαζί. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει.

4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα. Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης πάνω στο ταψί μας και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας, ώστε να πάρουν τη μορφή μπισκότου. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στην άκρη για 10 λεπτά.

5. Σερβίρουμε στους λιλιπούτειους 😉