Σαββίνα Στρούμπα

Τεχνολόγος Γεωπόνος & ιδιοκτήτρια της οικοτεχνίας ILIONE

ποιοι ειμαστε

Προερχόμενη από αγροτική οικογένεια ήμουν πάντα εξοικειωμένη με την αγροτική ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Από μικρή θυμάμαι να παρακολουθώ αγροτικές δραστηριότητες του παππού και του πατέρα μου, οι οποίοι καλλιεργούσαν εκτάσεις με τριφύλλι, σιτάρι, μέντα και βαμβάκι. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον κλάδο της γεωργίας κι έτσι στα 24 μου αποφοίτησα από τη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Κρήτης. Επιστρέφοντας από τις σπουδές μου στον τόπο μου τη Θράκη, αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να δημιουργήσω τη δική μου οικοτεχνία παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

ποιοι ειμαστε

Τίποτα δεν θα μπορούσα να πετύχω χωρίς τη βοήθεια, την τεχνογνωσία αλλά και την πολύχρονη εμπειρία του πατέρα μου στην καλλιέργεια γης. Πίσω από αυτήν την προσπάθεια βρίσκονται και οι 2 αδερφές μου, που με στηρίζουν σε όλη αυτή τη διαδρομή. Από την συγκομιδή, την μεταποίηση και τη συσκευασία μέχρι την προώθηση και προβολή των προϊόντων μας τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και ψηφιακά. Οι γεωργικές μας εκτάσεις βρίσκονται στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου του Νομού Ροδόπης Θράκης. Ο συνδυασμός του ιδιαίτερου κλίματος και του εδάφους της περιοχής συμβάλλει καθοριστικά ώστε τα προϊόντα μας να έχουν υψηλή διατροφική αξία και θαυμάσια γεύση.

ποιοι ειμαστε

Το όραμά μας είναι να εξελίσσουμε και να προβάλλουμε δυναμικά τη διατροφικής μας κληρονομιά σε ολόκληρο τον κόσμο με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση και να δώσουμε έμπνευση στους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να έρθουν πιο κοντά μέσω της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.