Soft Cookies με ρεβιθάλευρο ILIONE λευκή σοκολάτα & λεμόνι

Λευκή σοκολάτα και λεμόνι, ίσως ο πιο αξεπέραστος συνδυασμός για να τον απολαύσεις μέσα σ’ ένα θρεπτικό και glutenfree μπισκότο από αλεύρι ρεβιθιού! 

  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά 

Υλικά

  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας (120 γρ.), λιωμένο και κρυωμένο
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη (120 γρ.)
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου*
  • 1 κρόκο αυγού*
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ρεβιθιού (200 γρ.)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2/3 κούπα χοντροκομμένη μπάρα λευκής σοκολάτας

* για την vegan εκδοχή ανακατεύουμε σ’ ένα μικρό μπολ 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο με 1\4 κούπα νερό και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε στη θέση του αυγού.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μ’ ένα σύρμα χειρός για τουλάχιστον 1 λεπτό το λιωμένο και κρυωμένο λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να γίνει το μίγμα μας λείο και κρεμώδες. Συμβουλή: Βεβαιωνόμαστε ότι το λάδι καρύδας δεν είναι ΖΕΣΤΟ, έτσι ώστε να μην ψηθεί το αυγό μας όταν τα ανακατεύουμε μαζί.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ρεβιθιού, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ την χοντροκομμένη μπάρα σοκολάτας. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη μας.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα. Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης πάνω στο ταψί μας και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας, ώστε να πάρουν τη μορφή μπισκότου. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στην άκρη για 10 λεπτά.
  5. Απολαμβάνουμε!