Χούμους (hummus) με ρεβιθάλευρο ILIONE
Το πιο γρήγορο πρωτεϊνούχο χούμους που έχετε φτιάξει ποτέ! Ένα ντιπ από τη Μέση Ανατολή ιδανικό για νηστεία, vegan διατροφή κι ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο!
- Μερίδες: 3 κούπες
- Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά
- 3/4 κούπας (90 γρ.) αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
- 2 1/3 κούπας νερό
- 3/4 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κούπας ταχίνι
- 1/3 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία μέτρια κατσαρόλα με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε το αλεύρι ρεβιθιού με το αλάτι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατατεύοντας συνεχώς.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4 εως 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει το μίγμα μας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μεταφέρουμε το κρύο μίγμα σε ένα μπλέντερ/πολυκόφτη και προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Εάν το μίγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε 2 με 3 επιπλέον κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα και ελαιόλαδο!