Τόφου από αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
Ψάχνεται για ένα τόφου χωρίς σόγια; Σας έχουμε την πιο εύκολη σπιτική συνταγή τόφου, η οποία αποτελεί μια υγιεινή και νόστιμη πηγή πρωτεΐνης!
- Μερίδες: πολλές!
- Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/4 κ.γλ. σκόνη κουρκουμά (προαιρετικά)
- 3 κούπες νερό (χωρισμένες)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ρεβιθιού ILIONE μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά (αν το χρησιμοποιήσουμε). Προσθέτουμε 1 1/2 κούπα νερό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ 20 εκ. x 20 εκ.
3. Φέρνουμε την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα νερό να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και προσθέτουμε το μείγμα ρεβιθιού. Χτυπάμε πάνω από τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και γυαλιστερό. Αυτό διαρκεί περίπου 5 λεπτά.
4. Ρίχνουμε αμέσως στο έτοιμο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο περισσότερο νερό θα στραγγίζει από το τόφου και τόσο πιο σφιχτό θα γίνει.
5. Αναποδογυρίζουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κύβους 2 με 3 εκ. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο και το χρησιμοποιούμε εντός 3 ημερών.
Για περαιτέρω παραλλαγές, μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε το τόφου ρεβιθιού με άλλα μπαχαρικά αντί για κουρκουμά. Σκόρδο σε σκόνη, κύμινο, πάπρικα ή κόλιανδρο ταιριάζουν ιδιαίτερα με το άρωμα των ρεβιθιών.
Τρόπος σερβιρίσματος
Εμάς μας αρέσει ιδιαίτερα να το τηγανίζουμε και να το σερβίρουμε ως συνοδευτικό πλούσιο σε πρωτεΐνες με μία πολύχρωμη ανάμεικτη σαλάτα!