Brownies με ρεβιθάλευρο ILIONE
Αυτά τα brownies είναι υπερσοκολατένια, μαστιχωτά και χωρίς γλουτένη! Δε θα μαντέψετε ποτέ ότι δεν υπάρχει αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε αυτή την θεϊκή απόλαυση!
- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 85 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 3 αυγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- μισό κ.γλ. αλάτι
- 30 γρ. σκόνη κακάο
- 115 γρ. ΡΕΒΙΘΑΛΕΥΡΟ ILIONE
- 100 γρ. κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και τοποθετούμε σ’ ένα τετράγωνο ταψί 20×20 μια λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα brownies.
- Κάνουμε μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Σ’ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή μ’ ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ξανά.
- Κοσκινίζουμε το αλάτι, τη σκόνη κακάο και το ΡΕΒΙΘΑΛΕΥΡΟ ILIONE και τα ρίχνουμε στο υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε!