Τηγανίτες μήλου (vegan)

Το απόλυτο λαχταριστό σνακ για τους μικρούς μας φίλους για το σχολείο! Γρήγορο, θρεπτικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο.

  • Μερίδες: 8 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 3 λεπτά 

Υλικά

  • 2 μήλα τριμμένα
  • 100 ml γάλα
  • 5 με 6 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο 
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 
  • 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα υγρά.
2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν παχύ χυλό.
3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
4. Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
5. Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι.

Συνταγή από @anastasaki_blw