Πίτσα στο τηγάνι σε 15' με ρεβιθάλευρο ILIONE
Η πιο χορταστική, εύκολη και glutenfree πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ! Χωρίς μαγιά, χωρίς ζύμωμα, χωρίς κόπο! Γίνεται μέσα σε 15′!
- Μερίδες: 8 κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά για τη βάση της πίτσας
- 2/3 της κούπας (93 γρ.) αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
- 1/4 της κούπας (32 γρ.) κορν φλάουερ
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 3/4 της κούπας (180 ml) χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. (μία χούφτα) τριμμένη παρμεζάνα ή σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
Toppings
- Ντοματίνια (κομμένα σε φέτες)
- Τριμμένο κασέρι
- Πιπέρι
- Αποξηραμένη ρίγανη ή/και αποξηραμένο βασιλικό
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί στη σχάρα του φούρνου και το προθερμαίνουμε στους 220°
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι ρεβιθιού, το κορν φλάουερ, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το νερό και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
4. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μίγμα και το απλώνουμε ώστε να πάει παντού.
5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κασέρι και τα μυρωδικά. Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο (5 έως 7 λεπτά)
6. Αφαιρούμε το καπάκι και μεταφέρουμε την πίτσα προσεχτικά στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει (περίπου 10 λεπτά).
7. Την κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε!
Μπορείτε εννοείται να επιλέξετε ό,τι toppings επιθυμείτε… μανιτάρια, πιπεριές, αλλαντικά.