Μεσογειακά Crackers με ρεβιθάλευρο ILIONE
Ένα σνακ με μεγάλη διατροφική αξία, ιδανικό για όλη την οικογένεια, για τη βόλτα και το σχολείο!
- Μερίδες: αρκετές
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά
Υλικά
- 240 γρ. αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. φυτικό ή ζωικό γάλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 με 4 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κ.γλ. σουσάμι
- μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σουσάμι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό, μέχρι η ζύμη μας να φτάσει στο σημείο να πλάθεται χωρίς να θρυματίζεται και να κρατά λίγη υγρασία.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ρεβιθιού και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη πάχους 1cm.
- Κόβουμε τα crackers στο σχήμα που επιθυμούμε, τα αλείφουμε μ’ ένα πινέλο με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, θυμάρι και σουσάμι.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Έτοιμα να τα απολαύσουμε, τόσο απλά κι εύκολα!